Bemutatkozás

A ház bemutatása
 
A vendégház egy kulcsosház és egy apartman sajátos keveréke. Nincs állandó jelenlét a háziak részéről, de sok apró részletnél érezni fogod, hogy ez nem egy átlagos ház, hiszen a gazda nem csak a vendégeknek, hanem egyben magának is alakította. Helyben két gondnok személyesen, és jómagam, a házigazda telefonon bármikor a rendelkezésedre állok, ha kérdés merülne fel. Így zavartalanul tudtok pihenni, de mégis folyamatosan érzed a gondosságot, és ha bármire szükséged van, segítünk, megoldjuk, legyen az bármi is.
 

A Hollófészek vendégház és udvara

Megérkezés: A kulcsot a gondnoktól, Rónafaluban kapod meg. Amikor megérkeztek, vasalt fehér ágyneművel felhúzott ágyakkal várunk, és meleg vízben tusolhattok, így kényelmesen kipihenhetitek az utazás fáradalmait, még ha késő este is értek a házba.

A házról: Egy egylégterűvé alakított parasztház, amely kimondottan pihenésre, közösségi használatra lett kialakítva. Két nagyobb helyiség van: egy hálószoba és egy Konyha/nappali helyiség, valamint egy fürdőszoba, és egy kis pince az alsó szinten.
 
 
 
Fekvőhelyek, férőhelyek:
A házat egyszerre kényelmesen 6-8 fő tudja igénybe venni, kisebb kompromisszumokkal maximum 12 fő a befogadó képesség. Ha sátrazni is szeretnétek, akkor további helyek is kialakíthatóak, 5 szivacsmatracot is használhattok a nagyobb kényelem kedvéért.
  • 1 db kihúzható két személyes kanapé (140*190 cm)
  • 4 db IKEA emeletes ágy (90x200 cm)
  • 1 db junior emeletes ágy (75x185 cm)

Hálószoba: szőnyegpadlóval és puha szőnyeggel borított helyiség, melynek ablaka nyugatra néz. A látóhatárt a Karancs és a Salgó vára zárja le. 8 fekvőhely van a szobában.

 
Nappali: egy légterű a konyhával, itt van a kanapé is. Hozd magaddal az mp3 lejátszódat, csatlakoztasd az erősítőre, és kedvenc zenéidet hallgathatod, vagy a házigazda zenéi és filmjei közül is válogathatsz. Találsz még szórakoztató és turisztikai kiadványokat, kártyát, társasjátékokat is.
 
Vizesblokk: mosdó,WC, tusoló, fürdőkád egy helyiségben. Automata mosógép, hajszárító, alapvető fertőtlenítő és tisztítószerek is a rendelkezésetekre állnak. Nagyobb társaságnak igény esetén néhány háznyira egy külön bejáratú vizesblokk (tusoló+mosdó+wc) használata is megoldható.

a vendégház belülről

Konyha: ételkészítéshez és melegítéshez, tálaláshoz teljesen felszerelt konyhát találsz. Kétmedencés mosogató, elektromos főzőlap, villanysütő, mikrohullámú sütő, kenyérpirító, kenyérsütő gép, edények és terítékek állnak a rendelkezésetekre, hogy jóllakjatok, amikor csak kedvetek tartja. Az ennivalót és innivalót 2 db hűtőben tarthatjátok. A csapból forrásvíz folyik, a Buda-völgyben található vízadó kút csak és kizárólag Rónafalut és Rónabányát látja el friss, hegyi forrásvízzel. Reggel a nap első sugarai besütnek a keleti ablakon, így még jobban esik egy bögre kakaó, tea vagy egy finom kávé, amelyekből a házigazda kedvenceit megtalálod a konyhaszekrényben, fogyaszd egészséggel!

 
Fűtés: radiátoros központi fűtés, vegyes tüzelésű kazánnal a pincében. Fűtési idényben felfűtött házzal várlak, a fűtésről is gondoskodom, így nem hűl ki a ház, amíg ti kirándultok.
 
Terasz: A ház előtt egy 20 nm-es terasz, 2 sörpaddal illetve egy kis asztallal és 4 székkel szolgálja a vendégek kényelmét. Kellemesen megvacsorázhattok, és egy esti kártyaparti vagy beszélgetés ideális helyszíne.
 
Udvar és kert: 400 nm-es zöld udvar, tűzrakóhellyel szalonnasütéshez vagy bográcsozáshoz, kétszemélyes kerti hintával, alma, körte és szilvafákkal, amiből ha szerencsés időben érkezel, egyetek nyugodtan. Ha lekéstél róluk, akkor sincs nagy baj, érés után pár hónappal már a konyhakredencben is találsz belőlük kóstolót, igaz, feldolgozott formában ;-) Van egy sátrazóterasz is 3 sátornak, illetve az udvarba, a ház elé 2-3 autóval is beállhattok. A kert végén a kiskapu közvetlenül a fennsíkra nyílik. A kerti sütéshez minden felszerelést megtalálsz a pincében, bográcsot, grillsütőt, tűzifát.
 
Kutya és háziállatok: Ha a négylábú pajtás szereti és igényli a szabad levegőt, semmi akadálya, hogy elhozzátok. A ház bejárati ajtaja előtt van egy esőtető, ami alatt kényelmesen elfér akár egy nagyobb testű kutya is. Hozzatok neki valamit, amire fekhet. Az udvar drótkerítéssel be van kerítve. A házban, konyhában azonban nincs helye, bizonyára megértitek ezt a szabályt.
 

Szolgáltatások, programok

Túravezetés jelzetlen utakon a megbúvó természeti szépségekhez
 
  • Túravezetés jelzetlen utakon a megbúvó természeti szépségekhez
  • Gyógynövény gyűjtés, gombászás
  • Lovaskocsizás
  • Íjászat
  • Madár és vad megfigyelés

 A szolgáltatások árairól érdeklődj személyesen, mivel a feltételek itt rugalmasan alakíthatóak.

 Kiránduljatok!

Rónafalu

A környéken számtalan túralehetőség van. A Medves-fennsík, Szilváskő, Salgó vára, Somoskővár, tanösvények, geológiai bemutató, tengerszem, a Karancs-hegy, mind felfedezésre vár. Nagyobb kirándulásokat is tehetsz, Fülekre, Ajnácskőre, Hollókőre, Ipolytarnócra, a Mátrába, vagy a Cserhát kis falvaiba – ezernyi a lehetőség. Gyere vissza többször, úgyse fogsz tudni elsőre betelni :-)

A kirándulások tervezéséhez a házban találsz térképeket, prospektusokat, fotóalbumokat, filmeket. Illetve nézd meg a http://www.ronafalu.hu honlapot – részletes és aktuális információkért.

Elérhetőség:

Hollófészek Vendégház - 3141 Salgótarján-Rónafalu, Rónai út 1. web: http://www.hollofeszek.hu
Szállásfoglalás: Nagy Szabolcs, telefon: +36 30 616-5026, email:  hollofeszek@hollofeszek.hu
Comments