Újdonságok


WIFI internet, webkamera Rónafaluban

vendégház Hollófészek, 2011. okt. 20. 11:15

Októbertől elérhető a házban a wifi internet csatlakozás is. A jelszót automatikusan megkapod a foglalást visszaigazoló emailben. Rónafalu északi részén, a templom felett a Szénégető-dombon üzembe helyeztünk egy webkamerát, így már érkezés előtt , vagy kedved szerint bármikor gyönyörködhetsz a panorámában: a www.medves-fennsik.hu oldalon láthatod a falu templomát és házait, a Karancsot és Salgó várát!

Fűtés korszerűsítés, madáretető, bababarát szállás

vendégház Hollófészek, 2010. nov. 17. 11:57

Fejlődik a ház: Kapott az északi fal és a fürdőszoba plusz fűtőtesteket, hogy télen se legyen gond a meleggel. Kitettem öt cinkeodút is a gyümölcsfákra, köszönet érte Drexler Szilárdnak és Gulyás Bandinak. Négynek a bebúvó nyílása látszik is a konyha ablakból , és a fagyok beálltával az etetés is megkezdődik. A két konyhaablakon át így lehet majd gyönyörködni a sok kis énekes madárban: cinkék, verebek, szajkó, fakopáncs, és persze a hollók, bár őket mindig csak termikelni láttam, vagy végsiklásban a fészek felé tartva, a nagy fenyő mellett / felett ...
A legfiatalabbaknak is kedvezünk: lett egy chico etetőszék, ülőke a wc-re, turmixgép, kicsi edények - hogy a család legkissebbjének is meglegyen minden kényelme, meg persze a szülőknek is :) a fürdetéshez van egy kis műanyag kád, kb 2-3 éves korig jó a mérete.

Hollófészek a facebookon

vendégház Hollófészek, 2010. szept. 12. 12:58

Készítettem egy facebook oldalt a vendégháznak. Egyelőre elég szerény, de idővel egyre inkább előtérbe fog kerülni, mint hírcsatorna. Az új híreket, érdekességeket egyre inkább ezen a fórumon olvassa a nagyközönség, a hírlevél, RSS, már a múlté, most ez a menő, meg a twitter. Iwiw nincs, és nem is lesz. Az iwiwen volt egy kampányom, mielőtt leiratkoztam, kb 170 ismerős nézte meg a honlapomat. Elég jó arány, de nem szeretnék többé spammelni, így ha valaki kíváncsi, akkor jelölje be a kezdőlapon a facebook dobozban, hogy "tetszik", és tudni fog minden újdonságról, ami csak a házzal kapcsolatos. Most tervezem a facebook kampányt, ha van ötletetek, szóljatok.

vendégház Hollófészek, 2010. szept. 6. 13:44   [ 2010. szept. 22. 15:33 frissítve ]

Vége a nyárnak, itt az őszi kirándulószezon!

vendégház Hollófészek, 2010. szept. 1. 14:47

Elmúlt a nyár, ilyen csapadékos és változékony időjárás már rég volt errefelé. Érdekes ez az év, a tél, a tavasz és a nyár is igen komoly szélsőségeket produkált, de a kirándulókat és a vendégeimet ez se tudta elriasztani. A gyümölcsterméssel szemben viszont az erdei gomba nagyon jól teljesített: Rengeteg vargánya és rókagomba termett az idén, már a háztól mindössze pár lépés távolságra is!
Ahogy hűvösödik az idő, egyre kedvez a kirándulások számára, és persze hamarosan a fotós vendégek is egyre gyakrabban kaphatják el a "felhőóceános" pillanatokat, amikor a völgyekben, a Pécskő aljától Zagyvarónáig megül a felhő, és egészen a Salgó váráig, meg a falu templomáig emelkedve festői hátteret adnak. Apropo, kirándulás: már kint vannak az oszlopok a fennsíkon, hamarosan turistajelzés fog vezetni Rónafalu-felső buszmegállótól Salgóbányáig.

Gyümölcsök, ház és vendégek

vendégház Hollófészek, 2010. júl. 12. 13:24   [ 2010. júl. 12. 13:36 frissítve ]

A hosszú és hideg telet különösen csapadékos tavasz követte a Medves-fennsíkon és környékén. A sok eső megtette a magáét, rengeteg a gyümölcs. Beérett a cseresznye, apró szemű bár, de nagyon finom, mézédes és ropogós. Ez az első komoly termése a kis fának. A meggyfa is megmutatta magát, egy szemet találtam rajta mindössze. A fekete és a piros ribizli, meg a málna is érik, a vendégek nagy örömére.
A vendégekről: hamarosan teszek ki pár oldalt a vendégkönyvből. Úgy tűnik, hogy bejött a számításom, a vendégek értékelik a sok kis apróságot, amit nálam találnak, persze a fő termék a jó levegő és a csend, maga a hely. Odakinn másodfokú a hőségriadó, bent a házban viszont kellemes 20-22 fok van, a fehérre meszelt fal jobb, mint bármilyen klíma, pedig déli és nyugati ablakból nincs hiány. A szunyogháló is teszi a dolgát, kívül maradnak a nemkívánatos éjjeli szárnyas látogatók, de a friss levegőn nagyon jókat lehet pihenni. Reggelente a szomszéd kakasai kukorékolnak a kerítés tetején, egy sima, meg egy kopasznyakú. Szép hangjuk van, remélem, sokáig örvendhetnek a földi lét örömeinek, mielőtt a fazékban végzik :)

Elkészült a hinta, a füvesítés, a szunyogháló meg a redőny, és az utca

vendégház Hollófészek, 2010. jún. 9. 12:36   [ 2010. jún. 11. 13:51 frissítve ]

Beköszöntött a nyári szezon. Hála az időjárásnak, a sok májusi eső megtette a magáét, és megerősödött a fű az udvarban, még a fenyő alatt is, bár ehhez 4m magasságig fel kellett gallyazni a fát. A hinta is elkészült, meg lett egy kis fejlesztés a házon is: minden ablak kapott redőnyt, és egy kivételével szunyoghálót is. Nem mintha sok szunyog lenne itt fenn, de azért csak jobb így. A körtefán irdatlan sok kis körte van, alma is lesz, meg a ribizli is szépen alakul. Augusztusban a sok körte ha minden igaz, főzve lesz, de nem lekvárnak ;) Az utcán végre elkészült a szembeszomszéd drótkerítése, meg vittünk Péterrel 30 vödör zúzott követ a kátyúba is, hogy ne álljon meg a víz. Kezd úgy kinézni az udvar és az utca is, ahogy már két éve szeretném, egyre jobban tetszik, remélem, nem csak a beleölt idő és munka miatt érzem így...
A végére egy kakukktojás: a naplementét nézve a nagyszoba ablakból, már csak pár nap kellhet, hogy pontosan a Salgói vár mögött menjen le a nap. Ha kiszámolja vagy elkapja valaki a naplementét, hogy melyik nap(ok)ra esik ez a jeles esemény, jövőre elsőbbséget élvez e napra, csak tudassa velem. Meg kap egy üveg pezsgőt is. Lehet hogy giccses a fotó, de előben gyönyörű ez a látvány, elhihetitek.
 

Karancs-Medves teljesítménytúra

vendégház Hollófészek, 2010. ápr. 27. 13:10   [ 2010. máj. 6. 13:36 frissítve ]

A Karancs-Medves teljesítménytúra versenyzőinek egy kis frissítő meglepetéssel fogok szolgálni, Rónabányán, ahol a turistajelzés keresztezi az utat. Aki megtalálja ezt a hírt, annak kijár egy kis kóstoló is a gyümölcsfák terméséből...
Minden kedves résztvevőnek jó túrázást kívánok!
 
frissítve, 2010. május 6. - Megvolt a teljesítménytúra, úgy értékelem, hogy érdemes volt kimennem. Kb 120-130 versenyző állt meg a frissítőpontnál, igen kedvező fogadtatásra talált az ötlet.
 
 
 
 

Este is világos a terasz, és kinőtt a fű

vendégház Hollófészek, 2010. ápr. 19. 10:45

Egyelőre több a hűvös, esős nap, mint a napsütéses, de kihajtott a fűmag, amit három hete szórtunk ki. Most már csak napsütés kell, meleg, és sok-sok eső, hogy szép dús legyen, mire beköszöntenek a meleg kora nyári napok. Ültettünk még pár tő örökzöldet, meg évelő virágokat is. Legközelebb már róluk is lesz fotó. A fák is közvetlenül virágzás előtt vannak, a cseresznyének már csak 2-3 napsütéses nap kell, az almának és a körtének egy kicsit több.
 
 
 
Műszakilag is fejlődünk, elkészült a terasz és a lépcső világítás. Hamarosan itt az ideje a kinti grillezéseknek, főzéseknek, és a hosszú estéknek. Ilyen lett ( a munkaeszközök még látszanak, a vendégek ezt már nem látják :)
 
Tavaly Ilyen volt:

virágok, füvesítés, metszés

vendégház Hollófészek, 2010. ápr. 2. 13:34   [ 2010. ápr. 3. 13:03 frissítve ]

A múlt hétvégén megvolt az udvaron a füvesítés. Sport fűmag keveréket szórtam ki, meglátjuk, hogyan bírja majd a "kiképzést". Megmetszettem a fákat is, próbáltam szép lombkoronákat alakítani, hiszen az elmúlt 2 évben ez elmaradt, mindig volt fontosabb. A kertben bújnak a hagymás virágok, a hóvirág már el is nyílt, a kökörcsin pedig most a legszebb. Gulyás Bandival kimentünk a fennsíkra, de még nagy a sár, az agyagos részek még nem száradtak ki, hiába, 5 havas hónap volt ezen a télen, sokáig kitartott a tél.
 

1-10 of 12