Látnivalók

Szép, érdekes helyek a környéken

  A környék bővelkedik felfedezésre váró helyekben. Gyönyörű természeti adottságai vannak a tájnak, Magyarország egyik legváltozatosabb kistáját már rögtön a házból kilépve is megtapasztalhatod, mivel közvetlenül a Medves-fennsík peremén épült! Az ablakból is látható Salgó vára és a Boszorkány-kő, a Zagyva és Gortva völgye és szurdokai, vízesései, a Medves-fennsík, a bányaudvarok, a Szilváskő hasadékai, bazaltoszlopai és sípályája, a tengerszemek - ezek többsége 2-4 kilométeren belül van!
 
  Kerékpárral vagy autóval már érdemes nagyobb kirándulásokat tenni: Pécskő, Bárna, Salgótarján, a Karancs a kilátóval és a Kápolnával, Kazár, Fülek, Ajnácskő, Hollókő, Garáb, Mátraszentistván, Cered, és még sok-sok városka és falu, rengeteg érdekességgel várja a kirándulókat.
A horgászok is jobbnál-jobb helyeket találhatnak a közelben: a Maconkai-tározó(21 km), a Zagyva-vízválasztó (5km), a ceredi tavak (10 km), a Tajti víztározó (12 km) is kiváló horgászvizek a közelben.
 
Hasznos kiadványok PDF formátumban:
 
magyarul, angolul, németül:
Ezerarcú természet (ingyenes tourinform kiadvány)
A Salgótarjáni Kistérség egyedi értékei (ingyenes tourinform kiadvány)
 
magyarul:
Salgótarján és környéke látnivalói (ingyenes tourinform kiadvány)
Kazári ízek- a legfinomabb palóc ételek, amiket feltétlenül kóstoljatok meg, pl. itt: Bebek étterem a vár tövében, Füleken
 
A házigazda kedvenc weboldalai:
http://blog.tarjanikepek.hu - fotóblog a környékről heti rendszerességgel
http://karancs-medves.starjan.hu - webkamera a karancson, 700m magasságban
http://salgotarjan-turizmus.hu - A salgótarjáni tourinform iroda honlapja, rengeteg jó anyaggal és aktuális információkkal, letölthető pdf dokumentumokkal
http://ronafalu.hu - legtöbben már jártatok itt, vagy hallottatok róla ;)
http://picasaweb.google.com/ronafalu - fotók Rónafaluról és a környékről
http://karancs-medves.blogspot.com - hírblog és érdekességek a Karancs és a Medves vidékéről
http://www.kazar.hu - az egyik legszebb palóc falu a környéken.
 
Comments